Goodyear

Godine 1898. osnovana je kompanija Goodyear Tire & Rubber Company. 10 godina kasnije, počinje proizvodnja gume za prvi serijski automobil na svetu, Model T Ford.

Od tada, pa do sad, Goodyear predstavlja sinonim za kvalitet kada su u pitanju gume za automobile, kamione i druga komercijalna i transportna vozila.

Goodyear grupaciju čine sledeći brendovi: Goodyear, Fulda, Dunlop, Sava, Kelly I Debica.

Goodyear je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti pneumatika koja posluje u celom svetu i jedan je od najpriznatijih brendova.  Zajedno sa američkim i međunarodnim filijalama, Goodyear razvija, proizvodi i distribuira gume za većinu namena. Goodyear proizvodi svoje proizvode u 47 postrojenja u 21 zemlji.  Ima marketinške aktivnosti u gotovo svakoj zemlji širom sveta.

Na preko 80% nezavisnih testova pneumatika u proteklih pet godina, zimski, letnji i pneumatici za sva godišnja doba bili su preporučeni za sve performanse od prianjanja do kočenja.

To je zato što inženjeri kompanije Goodyear testiraju svaki novi dezen pneumatika imajući u vidu više od 50 kriterijuma performansi.

Ovaj brend je ključni lider i vodeći izbor za evropske proizvođače automobila uključujući Mercedes-benz, BMW, Ford, Porshe…

Prikaz 1–9 od 22 rezultata