BF Goodrich

BF Goodrich gume je američki brend, koji postoji od 1869. godine, sada je odvojen od kompanije Goodrich i u vlasništvu je Michelin-a.

Bio je prvi proizvođač guma u Americi, a danas je jedan od najvećih i najpriznatijih proizvođača proizvoda od gume. U kompaniji kažu da su BF Goodrich gume za ljude koji žele više zabave i bolju kontrolu nad svojim vozilima.

Kompanija BF Goodrich je poznata i po tome da su njeni proizvodi bili učesnici u nekoliko istorijskih događaja. Prvi automobil koji je 1903. godine prešao Ameriku uzduž i popreko, imao je gume BF Goodrich, zatim, avion ,“Spirit of St. Louis” prvi koji je uspešno preleteo Atlantik 1927. godine, takođe je bio opremljen gumama američke kompanije.

Kompanija BF Goodrich učestvovala je na više takmičenja, a na 17 je odnela pobedu. Automobili sa njihovim gumama pet puta su pobedili na Paris Dakar Rally-u.

Kompanija koju je davno napravio Benjamin Franklin Goodrich, dramatično je drugačija od današnje. Na početku, bilo je tek dvadeset zaposlenih, kompanija je čak dva puta zamalo bankrotirala, a tokom Drugog svetskog rata odigrala je značajnu ulogu donirajući gume za američku vojsku.

Sada je jedan od najvećih i najpriznatijih proizvođača proizvoda od gume.

Prikaz 1–9 od 16 rezultata