BLOG

on

Prelazak sa letnjih na zimske gume
Od 1. novembra do 1. aprila obavezna je upotreba sve četiri zimske gume, ali samo ukoliko na kolovozu ima snega, leda i poledice, predviđeno je pravilnikom koji je stupio na snagu 1. novembra 2012. U slučaju da u navednom periodu nema padavina ili leda, dozvoljena je i upotreba guma koje nisu za zimu.

Najbolje je montirati zimske gume na sva četiri točka. Ako ste stavili zimske gume na prednju osovinu, one moraju biti stavljene i na zadnju. U suprotnom, može doći do zanošenja, proklizavanja pa čak i zaokretanja vozila u krivinama. S druge strane, ako se zimske gume postave na zadnju osovinu, preporučljivo je da budu stavljene i na prednju osovinu. U suprotnom, može vam se desiti da pri skretanju prednje gume izgube prijanjanje i vozilo nastavi pravo.

Kada kupite gumu sa oznakom M+S (Mud & Snow) i simbolom planina/snežna pahuljica možete biti sigurni da ste kupili zimsku gumu.

Razlike između letnjih i zimskih guma vidljive su već na prvi pogled. Dezen, odnosno gazeća površina, je vizuelno sasvim drugačiji, pa su kod zimskih guma šare dublje i šire, a postoji i mnogo malih, sitnih kanala koji svi zajedno omogućavaju bolje prijanjanje, trakciju i odvođenje vode i snega. Veoma bitna razlika je u samoj smesi gume, koja je kod zimskih znatno mekša. Inače, zimske gume na svojim bokovima imaju oznaku S ili Snow i znak pahuljice u planini, a uglavnom se nalazi M+S što označava Mud and Snow (blato i sneg)

on

RunOnFlat guma, omogućava nastavak vožnje sa probušenom gumom, sa brzinom na oko 80 – 90 km/h, možete da pređete i do 300 km, do mesta na kome ćete izvršiti zamenu.

Bočni zidovi RunOnFlat guma su dizajnirani tako da mogu jedno vreme da podnesu težinu automobila čak i kada je pritisak u njima nula.

Gume RunOnFlat imaju posebno dizajnirane ojačane bokove. Ovakvi bokovi drže gumu na felni i nose vozilo čak i kada je guma probušena.

Sa RunOnFlat gumom možete bezbedno vozite do 300 km smanjenom brzinom, do prvog vulkanizera kod koga ćete gumu zameniti za novu.

Da biste mogli da montirate i koristite RunOnFlat gume, potrebno je da vaše vozilo bude opremljeno sistemom za proveru pritiska u gumama. Ovaj sistem upozorava vozača da neka od guma na vozilu gubi pritisak.

RunOnFlat gume se proveravaju se kao i obične gume, bar jednom mesečno, kao i posle svakog dužeg putovanja. Povremeno treba uraditi i vizuelnu proveru kako bi ste ustanovili da li guma ima oštećenja i koliki je stepen habanja.

Na vozilu koje koristi RunOnFlat gume, potrebno je da imate sve četiri RunOnFlat gume.

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu RunOnFlat guma našu ponudu možete pogledati ovde

on

Shell je kompanija osnovana holandsko-britanskim kapitalom. Prisutna je u više od 140 zemalja širom sveta i zapošljava preko 112 hiljada ljudi.

Ukupna vrednost kompanije je preko 100 milijardi USD. Shell dnevno proizvodi 2,3 miliona barela nafte i 200 miliona kubnih metara gasa, a na svojih 40 000 benzinskih stanica dnevno usluži preko 20 miliona kupaca.

Shell je jedan od vodećih svetskih proizvođača motornih ulja. Već u ranim fazama razvoja novih proizvoda Shell-ovi specijalisti tesno sarađuju sa inženjerima najvećih svetskih proizvođača vozila što obezbeđuje potpunu prilagođenost finalnih proizvoda zahtevima modernih motora. Odnosno, Shell je uvek korak ispred – radne karakteristike poslednje generacije ulja uvek značajno prevazilaze industrijske standarde.

Shell ulja za teretna vozila proizvedena po GTL tehnologiji omogućavaju odlične preformanse u svim terenskim i vremenskim uslovima.

Zahvaljujući sintetičkim GTL baznim uljima koja ne sadrže gotovo nikakve nečistoće, jer su proizvedena iz prirodnog gasa i jedinstvenom paketu aditiva dobijeni su premium Shell Rimula proizvodi koji izvanredno štite komponente motora od habanja, korozije i formiranja naslaga.

Ključne prednosti koje se na taj način postižu su:

– izvanredna zaštita,

– duži radni vek motora,

– produžen servisni interval,

– smanjena potrošnja ulja,

– ušteda goriva.

Rezultat svega je sniženje operativnih troškova, povećanje produktivnosti i efikasnosti poslovanja.

Shell Rimula premium proizvodi vrlo pažljivo su dizajnirani, tako da mogu da odgovore potrebama kako najsavremenijih tipova motora, tako i onih starijih.

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu SHELL proizvoda kontaktirajte nas ovde.

on

Chevron Texaco je lider u proizvodnji gotovih lubrikanata i vodeći svetski proizvođač ulja vrhunskog kvaliteta. Zastupljen je na šest kontinenata, upošljava raznovrsnu radnu snagu i upravlja stotinama postrojenja širom sveta.

Chevron Global Lubricants je 100% u vlasništvu Chevron Korporacije – jednog od svetskih lidera u oblasti nafte. Chevron Global Lubricants je razvio tri veoma popularna, svetski zastpuljena brenda za svoje proizvode visokog kvaliteta: Chevron – pokriva tržište Sjedinjenih Američkih država, Texaco – poznat svima u Evropi, Caltex – zastupljen na azijskom tržistu.
Chevron, Caltex i Texaco su prepoznatljivi širom sveta zbog svog kvaliteta, performansi i tehnologije. Svaki od ovih brendova izlaže svoje lubrikante koji se svakodnevno koriste u putničkim vozilima, kamionima, autobusima i industrijskoj mašineriji.

Ukoliko Vas interesuju Texaco proizvodi, deo asortimana možete pogledati ovde